عنوان آموزش امروز:
یک وب سرور چیست؟ چگونه کار می کند؟
وب سرور چیست؟
به زبان ساده، وب سرور رایانه ای است که فایل های وب سایت را ذخیره، پردازش و به مرورگرهای وب تحویل می دهد.سرورهای وب متشکل از سخت افزار و نرم افزاری هستند که از پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) برای پاسخ به درخواست های کاربران وب که از طریق شبکه جهانی وب ارائه می شوند، استفاده می کنند.
یادگیری بیشتر
معرفی http و https و نصب گواهینامه امنیتی سایت
از طریق این فرآیند، وب سرورها صفحه درخواستی را بارگیری کرده و به مرورگر کاربر برای مثال Google Chrome – تحویل می دهند.سرورهای وب همچنین از پروتکل انتقال نامه ساده (SMTP) و پروتکل انتقال فایل (FTP) برای پردازش فایل ها برای ایمیل یا ذخیره سازی استفاده می کنند.
برای مطالعه:
بنابراین، وب سرور از چه چیزی ساخته شده است؟ در بخش سخت افزاری، یک وب سرور به اینترنت متصل می شود که به آن امکان می دهد داده ها یا فایل ها را بین دستگاه های دیگری که به همین ترتیب متصل هستند مبادله کند. این دادهها میتوانند به اشکال مختلف مانند فایلهای HTML، تصاویر، فایلهای جاوا اسکریپت یا شیوهنامههای CSS ارائه شوند. سخت افزار وب سرور همچنین نرم افزار وب سرور را ذخیره می کند.
آموزش رایگان:
نرم افزار وب سرور نحوه دسترسی کاربران وب به فایل های میزبانی شده را کنترل می کند. این شامل چندین مؤلفه است که حداقل یک سرور HTTP را در خود جای داده است. سرور HTTP نرم افزاری است که می تواند درخواست ها و URL های HTTP را درک کند.
به خواندن ادامه دهید زیرا این مقاله توضیح میدهد که چگونه یک وب سرور کار میکند، چرا به آنها نیاز داریم، و چند نمونه محبوب را فهرست میکند.
وب سرور چگونه کار می کند؟
وب سرورها از مدل کلاینت-سرور پیروی می کنند. در این ساختار، یک برنامه که به عنوان کلاینت نیز شناخته می شود، از برنامه دیگری، سرور، منبع یا سرویسی را درخواست می کند.
برای پردازش درخواست های مشتریان وب، سرورهای وب چند مرحله را دنبال می کنند:
1. هنگامی که یک کاربر وب می خواهد محتوای یک وب سایت را بارگذاری کند، مرورگر وب او درخواست دسترسی از طریق اینترنت می کند. این درخواست HTTP نامیده می شود.مرورگر وب آدرس IP وب سایت درخواستی را با ترجمه URL صفحات وب از طریق سیستم نام دامنه (DNS) یا با جستجو در حافظه پنهان آن جستجو می کند. این فرآیند وب سروری را که فایل های سایت در آن میزبانی می شوند، قرار می دهد.
2. وب سرور درخواست HTTP را دریافت کرده و آن را از طریق سرور HTTP خود پردازش می کند.هنگامی که سرور HTTP آن درخواست را بپذیرد، در فایل های سرور جستجو می کند تا داده های مربوطه را به دست آورد.
3. پس از آن، وب سرور فایل های سایت را به مرورگر وب که درخواست ارسال کرده است برمی گرداند. سپس، کاربر وب محتوای وب سایت را می بیند.
با این حال، اگر سرور HTTP نتواند فایل های درخواستی را پیدا یا پردازش کند، با یک پیام خطا به مرورگر وب پاسخ می دهد. یکی از رایج ترین آنها خطای 404 است، اما در صورت وجود مشکلات مجوز ممکن است خطای 403 نیز ظاهر شود.
از سوی دیگر، اگر یک وب سرور نتواند پاسخ به موقع از سرور دیگری که به عنوان یک پروکسی یا دروازه عمل می کند دریافت کند، خطای 504 رخ می دهد.
استاتیک در مقابل وب سرور پویا
وب سرورها می توانند محتوای ایستا یا پویا را ارائه دهند. یک وب سرور استاتیک از یک کامپیوتر و نرم افزار HTTP تشکیل شده است. وب سرورهای استاتیک فایل های یک وب سایت را بدون هیچ تغییری به مرورگر وب ارسال می کنند.
یک وب سرور پویا از یک وب سرور ثابت به همراه نرم افزار اضافی تشکیل شده است. این نرم افزار اضافی معمولاً از یک سرور برنامه و پایگاه داده تشکیل شده است.
معرفی سایت های خارجی:
https://elementor.com
ویژگی های وب سرور
جدا از پشتیبانی از پروتکل های HTTP برای پردازش درخواست ها و پاسخ های دریافتی، اکثر وب سرورها ویژگی های استاندارد زیر را ارائه می دهند:
1) ثبت فایل: فایلهای گزارش رویدادها یا فعالیتهایی را که سرورهای وب انجام میدهند، مانند درخواستها، امنیت و گزارشهای خطا، مستند میکنند. هر بار که یک وب سرور درخواست جدیدی دریافت می کند، یک خط متن به گزارش اضافه می شود.
2) احراز هویت: بسیاری از سرورها این ویژگی را قبل از اجازه دسترسی جزئی یا کامل به منابع وب سایت ارائه می دهند. ویژگیهای احراز هویت اغلب شامل درخواستهای مجوز میشوند. زمانی که نام کاربری و رمز عبور مورد نیاز است.
3) محدود کردن پهنای باند: پهنای باند یک وب سرور مقدار داده ای است که می تواند در هر زمان معین انتقال یا پردازش کند. محدود کردن پهنای باند سرعت پاسخها را کنترل میکند تا اطمینان حاصل شود که شبکه بیش از حد اشباع نشده است و میتواند فایلها را به آرامی تحویل دهد.
4) فضای ذخیره سازی. این به مقدار فضای دیسک موجود برای ذخیره فایل ها اشاره دارد که تعیین می کند آیا یک وب سرور می تواند یک وب سایت را میزبانی کند یا خیر.
یک وب سرور شامل سایر عناصر ضروری است، مانند:
زبان برنامه نویسی. زبان برنامه نویسی وب سرور نوعی کد است که برای توسعه برنامه های اجرا شده توسط سرور استفاده می شود. همچنین به عنوان زبان های برنامه نویسی سمت سرور شناخته می شود، نمونه هایی از زبان های برنامه نویسی محبوب عبارتند از PHP و Python.(برای یادگیری صفر تا صد زبان برنامه نویسی PHP به مقاله های سایت مراجعه کنید)
پیشنهاد سردبیر :
آپ تایم: up time آپ تایم سرور مدت زمانی که یک وب سرور کار می کند را ردیابی می کند و می تواند درخواست ها را پردازش کند یا فایل ها را تحویل دهد. زمان کار سرور همچنین بر زمانی که یک وبسایت میزبانی شده عملیاتی میشود، تأثیر میگذارد که به عنوان آپتایم وبسایت شناخته میشود. استاندارد 99.9% ضمانت است.
ادامه دارد…….
برگرفته از :
www.hostinger.com
پاسخ به سوال دوستان :
شاید تاکنون به این فکر کرده باشین که چرا باید برای کسب و کار خود وبسایت داشته باشین ؟
دلیل اینکه میگوییم باید سایت داشته باشید این آمار است. توجه کنید که ۸۱٪ از افراد قبل از
تصمیم گیری در مورد خرید و فروش در یک کسب وکار یا خدمات، در اینترنت تحقیق می کنند.
یعنی ۲۵.۹۲ میلیون نفر هستند که مشاغل را به صورت آنلاین جستجو می کنند. با این وجود ۴۶% کسب و کارها فکر میکنند نیاز به وب سایت ندارند.
توجه داشته باشید که جهان به سمت دیجیتالی شدن پیش میرود و نداشتن وب سایت
برای یک شرکت یا هر کسب و کاری، به منزلۀ جا ماندن از گردونۀ روزگار است.
برای اطلاعات بیشتر با همکاران ما در شرکت آراز پردازش در ارتباط باشید
آدرس ایمیل: info@arazpardazesh.com
اینستاگرام شرکت: https://instagram.com/araz_pardazesh_kla
تماس با ما: https://arazpardazesh.com/contact