معرفی کسب و کار خدماتی وانواع آن

کسب و کار

معرفی کسب و کار خدماتی و انواع آن

مقدمه:

سلام دوستان عزیز در هفته های قبل به معرفی انواع کسب و کار ها پرداختیم .این سری قصد دارم کسب و کار خدماتی رو براتون معرفی کنم . برای اطلاعات بیشتر به مقاله های قبل رجوع شود.

چگونه یک کسب و کار موفق داشته باشیم؟

معرفی 7 کسب وکار مهم و تاثیر گذار

کسب و کارهای اینترنتی  2021

معرفی کسب و کار روستایی

کسب و کارهای کوچک و معیارهای آن

در دنیای تجارت، کسب و کارها  به سه طریق، درآمد دارند. یا کالایی را تولید می کنند که به آنها شرکت های تولیدی گفته می شود، و یا کالای تولید شده را می فروشند که به آنها شرکت های تجاری اطلاق می شود یا خدماتی را ارائه می دهند که به آنها شرکت‌های خدماتی گفته می‌شود.

کسب و کار خدماتی چیست؟

کسب و کار خدماتی

«کسب و کار خدماتی» به شرکتی گفته می‌شود که در یک حوزه خاص از مشتریان خود پشتیبانی حرفه‌ای به عمل می‌آورد. در این کسب و کارها محصول، فیزیکی نیست و به جای آن شرکت در مقام یک شخص ثالث، انجام یک فعالیت در حوزه‌های مختلف را به متقاضیان ارائه می‌دهد.

از دیدگاه کسب وکار، کسب و کار خدماتی به مواردی اطلاق می‌شود که یک فعالیت یا عملکرد را با هدف تجاری برای متقاضیان آن انجام می‌دهد. این کار می‌تواند کمک به سایر کسب‌وکارها یا افراد با موضوعاتی چون مشاوره، حسابداری، حمل و نقل، نظافت، پذیرایی، سفر، تعمیرات یا غیره باشد.

این نوع کسب و کار امروزه علاوه بر شکل فیزیکی، از طریق پلتفرم‎های مجازی مانند سیستم‎های وب‌محور یا اپلیکیشن‌های موبایل هم رونق گرفته است. ارائه ارزش به مشتریان یکی از اجزای ضروری در فعالیت‎های خدماتی و پشتیبانی خدمات مشتریان است. از سوی دیگر، در این صنایع، نسبت به شرکت های تولیدی یا کسب و کارهای تجاری، کارکنان بیشتری استخدام می‎شوند.

کسب و کار خدماتی

معمولا در توسعه یافته‎ترین اقتصادها و کشورهایی که از آخرین تکنولوژی‌ها بهره می‌برند بیشترین سهم را داشته و در شکل‌های داخلی و جهانی به ارائه خدمات می‌پردازند.

در منظر اقتصاد، کسب و کارهای خدماتی به عنوان سومین صنعت یا سومین بخش اقتصاد شناخته می‎شود.

در دنیای واقعی، یک کسب و کار یا شرکت خدماتی می تواند یک شرکت آموزشی باشد، یک آرایشگر باشد، یک ترمیم کننده پوست و یا یک طراح وب سایت باشد. تمامی این شغل ها، یک خدماتی را به مشتریان خود ارائه می دهند.

خدمات آنها، کالا نمی‌باشد بلکه منشا گرفته از ارزش کارهایی است که آنها به مشتریان خود می فروشند. این شرکت خدماتی حتی می تواند تلفیقی از یک شرکت تولیدی و یک شرکت خدماتی باشد که اصطلاحا به آنها شرکت های تولیدی خدماتی اطلاق می‌شود.

انواع کسب و کار خدماتی

در ادامه لیستی از کسب و کارهای خدماتی را به شما معرفی می‎کنیم که در دامنه بخش تجاری قرار داشته و کارافرینان می‌توانند با راه‌اندازی آن یک حرفه سازنده داشته باشند.

  • خدمات حرفه‎ای (پزشکی، داروسازی، دندان‌پزشکی، وکالت، معماری، مهندسی عمران )
  • خدمات کسب و کاری (تبلیغات، برنامه‎ریزی مالی، خدمات پست، پردازش داده و کامپیوتر، مشاوره، آموزش، استخدام )
  • مشاوره‌ای (ازدواج، کاهش وزن، برنامه‌ریزی شغلی، روانپزشکی )
  • حمل و نقل (کامیون، اتوبوس، خدمات تاکسی، خدمات لیموزین، ماشین اجاره‌ای )
  • شخصی (مراقبت از حیوانات، باشگاه‌های سلامت، آشپزی، سالن زیبایی، آرایشگری، آرایش مو، خیاطی و دوزندگی، استودیوی عکاسی، دلالی املاک، خدمات مراسم تشییع، برنامه‌ریزی ازدواج )
  • رستوران و اقامت (بوفه‌های غذا، رستوران‌های خانوادگی، هتل‌ها، کلبه یا خانه روستایی )
  • اجتماعی (خدمات فردی و خانوادگی، مراقبت کودکان در طول روز، مراقبت‌های مسکونی )
  • تعمیر و نگهداری (محوطه‌سازی، لوله و برق کشی، تعمیر لوازم خانگی، تجهیزات، خودرو، دوچرخه )

فاکتور های موفقیت در کسب و کار خدماتی

تحقیقات نشان داده که برخی از عوامل، در موفقیت استارتاپ‌های کسب و کار خدماتی در چند دهه اخیر نقش داشته‌اند. بسیاری از این فاکتورها، بازتاب دهنده تغییرات اساسیای هستند که در ساختار جامعه و شخصیت افراد به وجود آمدهاند.

به گفته نویسندگان به نام‌های W. F. Schoell و  J. T. Ivyکتاب «روشها و مفاهیم معاصر» در حوزه بازاریابی. عوامل زیر در رشد صنایع خدماتی آمریکای شمالی تاثیر بسزایی داشته‌اند.

موفقیت در کسب و کار خدماتی

۱.افزایش ثروت:

با بالا رفتن استاندارد زندگی مشتریان، آن‌ها به شکلی فزاینده به خرید خدماتی چون تعمیرات و نگهداری و قالیشویی که پیش از این خودشان انجام می‌دادند تمایل پیدا می‌کنند.

۲. افزایش اوقات فراغت:

برخی از بخش‌های جمعیت زمان آزاد بیشتری دارند. این روند در کنار افزایش ثروت باعث شده تقاضای بیشتری برای خدمات کسب و کاری خاصی به وجود بیاید. همچون آژانس‌های مسافرتی، زمین‌های گلف، استراحتگاه‌ها، دورههای آموزشی بزرگسالان، خدمات راهنما، باشگاه‌های سلامت و غیره.

۳. تغییر جمعیت نیروی کار:

در چند دهه گذشته، زنان بیشتری وارد حوزه کار شدند. این باعث می‌شود تقاضای بیشتری برای خدماتی چون مراقبت از کودکان، خانه‌داری، خشک‌شویی و غیره ایجاد شود.

۴. سطح امید به زندگی افزایش یابد:

این هم توسعه دیگری است که تاثیری خاص روی بخش خدماتی، علی‌الخصوص صنایع مراقبت‌های بهداشتی داشته است.

۵. افزایش پیچیدگی محصولات یا پیشرفت تکنولوژی:

محصولاتی که در آن از تکنولوژی‌های پیچیده استفاده شده در دست مردم است و به سبب آن تقاضا برای متخصصان فنی که می‌توانند این محصولات را تعمیر کنند هم افزایش یافته است (کامپیوتر، ماشین، تجهیزات الکترونیکی و غیره).

۶.زیاد شدن پیچیدگی:

بسیاری از بخش‌های خدماتی رشد بسیار زیادی را تجربه کردند. دلیلش هم این است که به افراد و کسب و کارها کمک کردند تا در بسیاری از جوانب مدرن اجتماع امروز از قافله عقب نمانند.

برنامه‌ریزی برای مالیات، روانپزشکی، مشاوره و مشاوره حقوقی همه نمونه‌های خوبی برای این مورد هستند.

۷. افزایش آگاهی از محیط زیست:

حساسیت در ارتباط با موضوعات زیست محیطی و روش‌های مدیریت منابع طبیعی در بخش‌های خدمات محیط زیست (مدیریت زباله، بازیافت،حفاظت از محیط زیست) باعث رشد شده است.

معرفی دو نمونه کسب و کار خدماتی ایرانی

کارخانه قالیشویی

قالیشویی یکی از اموری است که در گذشته توسط خود افراد انجام می‌گرفت و حال با پیشرفت و صنعتی شدن شهرها کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ زیادی به ارائه خدمات در این زمینه روی آوردند.

در این گونه شرکت‌ها اکثر خدمات شستشو توسط تجهیزات انجام گرفته و انسان کمتر در آن دخالت دارد. خدمات این دسته کارخانه‌ها از این قبیل است: قالیشویی عادی، مواد شویی و اعلا شویی، پرزگیری، رفوگری، دارکشی، موگیری، خدمات شستشو یا خشکشویی مبل. در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ نشان رعایت حقوق مصرف‌کنندگان را از آن خود کرده و در صوت دریافت سفارش آنلاین به مشتریان خود ۲۰ درصد تخفیف می‌دهد.

خدمات نظافت

امروزه مشغله زنان در جامعه افزایش پیدا کرده و رفاه یا تنگ بودن وقت هم می‎تواند از عوامل دیگری باشد که باعث شود به فکر استفاده از خدمات نظافتی شرکت‎های کوچک و بزرگ شهرتان بیفتید.

بسیاری از ارگان‌ها و سازمان‌ها هم برای انجام امور نظافتی از این خدمات بهره می‌گیرند. برای استفاده از این خدمات کافی است با یکی از شرکت‌ها تماس بگیرید اما قبل از این کار بهتر است از اعتبار و درستکاری شرکت مورد نظر و عوامل آن اطمینان پیدا کنید.

اگر اعتماد کامل ندارید، سعی  کنید در هنگام دریافت خدمات، افراد ارسال شده برای نظافت را تنها نگذارید.

برگرفته از:

سایت:startupet.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هشت =